nie nie stickerbomb robi wypad w najblizszym czasie, tak samo jak colourconcepty helli z tyłu auta ale to dopiero jak znajdę oryginalne helle czarne na tył
0
Halogeny
0%
0
LEDy
0%
0
Osrać dzienne w ogóle
0%
0
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
szkoda mi żarówek i zastanawiam się, żeby zapodać jakieś dzienne, tylko:
- czy mam wpieprzyć halogeny i odpalić jako dzienne
- przylepić pasek LED i tyle
nie mogę się zdecydować
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Powiem tak - LED-y zalatują mi tanizną rodem z prymitywnych "tuningów" wiejskich władców szos. Halogeny - Octa ładniej się prezentuje z załączonymi światłami mijania niż halogenami, więc wybieram opcję... 8)
szkoda mi żarówek i zastanawiam się, żeby zapodać jakieś dzienne, tylko:
- czy mam wpieprzyć halogeny i odpalić jako dzienne
- przylepić pasek LED i tyle
nie mogę się zdecydować
Jest jeszcze trzecia opcja. Ja mam tak ustawione mijania, że w trybie dziennym skandynawskim świecą na 60% mocy. Dopiero po przekręceniu włącznika rozjarzają się na 100%.
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Powiem tak - LED-y zalatują mi tanizną rodem z prymitywnych "tuningów"
no mi też, ale z drugiej strony to też rozwiązanie fabryczne w wielu samochodach, chociaż sam też skłaniam się ku halogenom - ale i tutaj u mnie to będzie drut, nawet jeśli to nie pójdę raczej w coś takiego jak Ojciec
[ Dodano: Czw 07 Kwi, 11 21:13 ] alfee, tak, ja też mam zmniejszoną moc, może nie tak bardzo, co nie zmienia faktu, że wypala to w jakimś stopniu żarówki, a te "lepsiejsze" i tak zazwyczaj świecą krócej...
inna sprawa - czy w O2 przed liftem jeśli są halogeny jako dzienne, to czym różni się świecenie dziennych od przeciwmgłowych, tam jest przecież jedna żarówka :roll:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
inna sprawa - czy w O2 przed liftem jeśli są halogeny jako dzienne, to czym różni się świecenie dziennych od przeciwmgłowych, tam jest przecież jedna żarówka :roll:
Ale można jej zmniejszyć jasność. Ja mam tak ustawione (tryb amerykański+przeciwmgielne jako dzienne) i zmniejszyłem jasność do 50%.
Stary, ja sam bym się tego po sobie nie spodziewał :twisted:
ale wiesz jak to jest, trzeba się całe życie zaskakiwać :lol: :wink:
Jasne - na "starość" może kiedyś spróbuję sobie płytę cd na lusterku zawiesić i na tylnej szybie "ALPINE" nakleić (a pod tym "no bas no fun")..... zawsze to jakaś zmiana :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
No LEDy trochę wioską zalatują.
Skoro masz O2 sprzed liftu to wg mnie najlepszą opcją byłyby dzienne zrobione z halogenów działających np. na pół gwizdka.
Oryginalnie tam idzie PWM, ale na druciarstwo to nie mam pojęcia. Teoretycznie coś co obniży napięcie na żarówkach, ale nie wiem jak to najlepiej rozwiązać.
szkoda, kiedyś tu na forum już było (ktoś wstawiał nawet poglądowy rysunek) że światła dzienne diametralnie różnią się od przeciwmgłowych. Światła przeciwmgłowe świecą nisko i szeroko a dzienne mają świecić na wprost wzdłuż osi poziomej jezdni. Więc jak włączysz pmgielne jako dzienne, to każde miśki które wypatrzą brak homologacji DRL na nich zakwestionują legalność ich używania.
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Używac przeciwmgłowych zgodnie z ich przeznaczeniem zdażyło mi się może klika razy. W mieście -nie można, poza -widocznośc musi spaśc do (podane w UPoRD), może w górach na krętych zawijasach. W miejsce halogenów dzienne bym pasował.
Tyle mych mądrości, pozdrawiam.
Komentarz